Nyheter

Hemsidan kräver numera inloggning

Har ni ett registrerat konto hos oss, då måste man begära ett nytt lösenord. Gör det genom att gå till funktionen Logga in och därefter Glömt lösenord. Då skickas ett nytt tillfälligt lösenord som man sedan byter ut till ett eget.

Vi har fler funktioner i den nya sida, dina priser visas först efter inloggning. Sidan är fortfarande under uppbyggnad och det kan finnas produktbilder och länkar som saknas. Våra tekniker jobbar med detta. Webshop och beställningar lägger ni med fördel direkt via hemsidan. Utöver detta kan man alltid maila in sin beställning, eller ringa oss under kontorstid.

 

Kontakta oss om ni har frågor eller behöver hjälp! Klicka här: Kontakt!

 

Filtermist har gått i spetsen för lösningar för att bekämpa föroreningar av oljedimma i närmare 50 år.

Med mer än 200.000 enheter i daglig drift i mer än 60 länder, har företaget etablerat sig som det främsta valet för oljedimavskiljning i hela världen. Tekniken har förfinats och är idag branschledande.

 

Lös ett arbetsmiljöproblem
Våra oljedimavskiljare renar luften för verkstadsanställda. Tack vare våra avskiljare tas den annars så skadliga oljedimman och det blöta dammet från bearbetningsmaskinerna om hand. Förorenad luft som annars hade hamnat i den anställdes lungor men också läckt ut till omgivande atmosfär.

 

Återvinn skärvätskor
Den uppsamlade oljan kan dessutom återvinnas och cirkuleras tillbaka automatiskt. Under ett års drift kan en Filtermistenhet avskilja stora mängder olja och skärvätska som kan återföras till maskinen. Det finns avsevärda miljövinster att göra och stora pengar att spara.

 

Se mer i den nya Filtermist-broschyren genom att klicka här!

Många besökare på Elmia Produktionsmässor - Sveriges viktigaste industrimässa

-Många besökare i vår monter och stort intresse för våra produkter, konstaterar Bo Blom, VD på Partille Tool. Vi visade bland annat upp oljedimavskiljare från Filtermist, en produkt som blivit högaktuell nu när det är stort fokus på arbetsmiljö och hållbarhetsfrågor. En liten investering som gör stor skillnad, dessutom är Filtermist produkter världsledande och har utvecklat en teknik som gör skillnad. 

Sex mässor och 475 utställare. Det gör Elmia Produktionsmässor till Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri. Var med redan vid invigningen för att höra vad industrins branschföreningar ser för möjligheter och utmaningar i framtiden. 

Elmia Produktionsmässor avslutades fredag 18 maj. På plats var ledande representanter från industrins branschföreningar för att samtala kring de viktigaste frågorna för framtiden.

Ett unikt tillfälle för svensk industri med sex mässor på samma ställe. Elmia Produktionsmässor är Sveriges viktigaste industrimässa enligt branschen. Partille Tool ställer ut och visar några av de mest intressanta delarna i sitt sortimen av vilka kan nämnas ex:

-5th AXIS - 5-axliga skruvstycken

-FILTERMIST - oljedimavskiljare

-XEBEC - gradningsverktyg

 

Mer att läsa - klicka här!

WCT Verktyg AB, Karlstad, nya certifierade återförsäljare av Filtermist!

Två nya säljare av Filtermist har certifierats hos Partille Tool. Det är Thomas Persson samt Johan Pettersson hos WCT Verktyg AB, Karlstad som vi hälsar välkomna till den växande skaran av välutbildade Filtermist-återförsäljare. Utbildningen består av en heldagsutbildning i Partille Tools lokaler i Mölndal. Utbildningen och certifieringen genomförs av Jonny Saaby och Anders Sundberg på Partille Tool. 

 

Positiva bieffekter uppnås

En effektiv filtrering och omhändertagande av oljedimma med aggregat från Filtermist innebär också positiva effekter, inte minst ekonomiska. Jämfört med centralaggregat och centrala utsug behåller man den uppvärmda luften inomhus och slipper bekosta uppvärmning av ny kall uteluft. Vidare är en lokalt monterad oljedimavskiljare från Filtermist mycket lätt att flytta med vid en ev omflytt i produktionslokalen. Inga stora fasta installationer som påverkar och som måste konstrueras om.

Läs mer om Filtermist här-->

Läs artikel om problematiken med oljedimma på sid 38-41 i tidningen Maskinoperatören här-->

 

På bilderna ses medarbetare från: 

Thomas Persson samt Johan Pettersson hos WCT Verktyg AB, Karlstad 

 

Certifieringen innebär att Partille Tool Trading AB intygar att återförsäljaren har genomgått utbildning gällande användning, dimensionering av Filtermist oljedimavskiljare samt även kunskap om Arbetsmiljöverkets föreskrifter och allmänna råd om hygieniska gränsvärden gällande oljedimma.

Elmia Produktionsmässor 15-18 maj är Sveriges viktigaste industrimässa

Besök Partille Tools monter B06:22

Sex mässor och 475 utställare. Det gör Elmia Produktionsmässor till Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri. Var med redan vid invigningen för att höra vad industrins branschföreningar ser för möjligheter och utmaningar i framtiden.

Elmia Produktionsmässor invigs tisdagen den 15 maj. På plats finns representanter från industrins branschföreningar för att samtala kring de viktigaste frågorna för framtiden.

Det är ett unikt tillfälle för svensk industri med sex mässor på samma ställe. Elmia Produktionsmässor är Sveriges viktigaste industrimässa enligt branschen. Partille Tool ställer ut och visar några av de mest intressanta delarna i sitt sortimen av vilka kan nämnas ex:

-5th AXIS - 5-axliga skruvstycken

-FILTERMIST - oljedimavskiljare

-XEBEC - gradningsverktyg

Registrera dig för fri biljett

Registrera dig och skriv ut din entrébiljett till Elmia Produktionsmässor redan nu!


Till förregistreringen

 

 

Träffa oss i monter B06:22

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.