Nyheter

-Tack för ett riktigt bra samarbete under året!

Det har återigen varit ett av de bästa åren någonsin och vi har ökat volymerna i många varugrupper. Några produkter som varit extra framgångsrika är oljedimavskiljare, många företag har blivit medvetna om kraven på god arbetsmiljö, samt slip- och gradningsverktyg från Xebec, uppspänning från amerikanska 5th Axis och så klassikerna förstås, LocLine, Mitee-Bite, mätinstrument från tyska Tschorn och många fler.

/Vännerna på Partille Tool

 

Julstängt 23 december - 6 januari
Vi har stängt över jul och nyår, från 23 december och öppnar igen tisdag den 7 januari 2020. För att få leverans före jul, lägg gärna din beställning senast onsdag 18 december. Tänk på att du alltid kan beställa varor via vår webshop, 24 timmar om dygnet.

 

Nu har en helt uppdaterad 5th Axis-katalog kommit!

Ytterligare utökat sortiment med nya skruvstycken, adapters, förhöjningar, kuber och annat. Högkvalitativa produkter för effektivare och rationellare produktion. 5-axlig bearbetning ställer nya krav på uppspänning, här ligger 5th Axis mycket långt framme. 

Oavsett om man kör med 3, 4 eller 5-axlig bearbetning är produkterna mycket väl lämpade för de hårda krav som ställs. Korta cykeltider, snabb riggning, samtidig bearbetning av flera detaljer, exakt positionering och god åtkomst vid bearbetning. Allt detta är faktorer som 5th Axis klarar på ett utmärkt sätt och under lång tid. För att vara konkurrenskraftig idag måste produktionsutrustningen  'hänga med', med utrustning från amerikanska 5th Axis klarar man utmaningarna!

Katalog 5th Axis ny 2019 - klicka här!

EMO-mässan är en av de viktigaste mötesplatserna för metallbearbetningsindustrin. Med fokus på skärande och bearbetande verktygsmaskiner, tillverkningssystem, precisionsverktyg, automatiserade materialflöden, datateknik, industriell elektronik och tillbehör, täcker EMO in hela tillverkningsprocessen och visar upp en unik bredd av toppmoderna metallbearbetningsprodukter.

Partille Tool besöker den stora EMO-mässan i Hannover. Det är Bo Blom, VD samt Jonny Saaby, KEY-Account manager som är på plats. -De flesta av de varumärken vi marknadsför och säljer i Sverige är representerade på mässan, säger Bo Blom. Det är viktigt att vi har kontinuerlig kontakt och följer upp vad som händer på marknaden. -Och så får vi ta del av alla nyheter och trender, av vilka vi tar med oss ett antal produkter till den Svenska marknaden.

EMO är plattformen där utställare och besökare från hela världen möts och utvecklar affärskontakter samt upprätthåller befintliga relationer. Här presenteras de senaste innovationerna och tekniska lösningarna. De omkring 2200 utställarna räknar med uppemot 170.000 besökare under mässans sex dagar den 16 - 21 september. 

 

På bilden ser vi Bo Blom tillsammans med Alison Green från Filtermist samt Jonny Saaby, Partille Tool.

Välkommen tillbaka efter semestern!

Vi har öppet som vanligt igen! Tänk på att du alltid kan beställa varor via vår webshop, dygnet runt. För att se priserna behöver du logga in. Har du inget konto skapar du det själv genom att klicka på 'Registrera'.

(Har du glömt ditt lösenord, klicka på rutan för detta så genererar systemet ett nytt.)

 

Edströms Verktyg AB i Jönköping, nu certifierad återförsäljare av Filtermist! Nu har Jonatan Magnusson med företaget Edströms Verktyg AB i Jönköping tillkommit i skaran.  Vi hälsar Jonatan med kollegor välkomna som ännu en välutbildad Filtermist-återförsäljare. Utbildningen består av en heldagsutbildning av Partille Tool i Mölndal. Utbildningen och certifieringen genomförs av Anders Sundberg och Bo Blom på Partille Tool. Filtermist är världsledande inom området och i Sverige har produkterna sålts sedan 1990-talet. De flesta av dessa är ännu i bruk. Så det är med andra ord väl beprövade produkter där man kan lita på god funktion under många år.  

 

Eliminering av oljedimma är avgörande för en god arbetsmiljö

En effektiv filtrering och omhändertagande av oljedimma med aggregat från Filtermist innebär också positiva effekter, inte minst ekonomiska. Jämfört med centralaggregat och centrala utsug behåller man den uppvärmda luften inomhus och slipper bekosta uppvärmning av ny kall uteluft. Vidare är en lokalt monterad oljedimavskiljare från Filtermist mycket lätt att flytta med vid en ev omflytt i produktionslokalen. Inga stora fasta installationer som påverkar och som måste konstrueras om.

Läs mer om Filtermist här-->

 

På bilderna ses medarbetare från: 

Jonatan Magnusson på Edströms Verktyg AB. Edströms Maskin och Edström Verktyg är tillsammans en av Sveriges ledande maskinleverantörer med kända varumärken som Haas och Kitamura.

 

Certifieringen innebär att Partille Tool Trading AB intygar att återförsäljaren har genomgått utbildning gällande användning, dimensionering av Filtermist oljedimavskiljare samt även kunskap om Arbetsmiljöverkets föreskrifter och allmänna råd om hygieniska gränsvärden gällande oljedimma.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.